Samsung Galaxy S7 kleuren

Op 21 februari is door Samsung het nieuwe vlaggenschip voor 2016 gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona. Het gaat om de Samsung Galaxy S7 die naast een normale variant ook in een Edge variant verschijnt. De Edge variant heeft een groter en gebogen beeldscherm. De toestellen worden uitgebracht in de kleuren zwart, wit en goud. Tijdens de presentatie in Barcelona was er ook een zilveren variant van de S7 Edge aanwezig. Of deze ook wordt uitgebracht is nog niet zeker.

Specificaties in het kort

De Galaxy S7 volgt de Galaxy S6 op. Het toestel is ten opzichte van zijn voorganger op heel wat vlakken verbeterd. De behuizing is gemaakt van metaal en glas en het toestel ligt goed in de hand. De normale variant is voorzien van een 5,1-inch super-amoled-display, de Edge variant van een 5,5-inch super-amoled display. Het toestel draait op een Exynos 8 octa-core processor van Samsung met 4GB aan werkgeheugen. De opslagruimte is 32GB dat is uit te breiden middels microSD. De S7 is voorzien van een 3000 mAh accu, de S7 Edge variant van een 3600 mAh accu. Aan de voorzijde bevindt zich een 5 megapixel selfiecamera, de achterzijde is voorzien van een superieure 12 megapixel camera die perfecte foto’s schiet ook bij weinig licht.

Kleuren en hoesjes

De Samsung Galaxy S7 wordt beschikbaar in de kleuren zwart, wit en goud. Voor ieder smartphone is er natuurlijk ook een groot aanbod aan hoesjes om het toestel op te leuken of juist beschermen. Samsung komt met een groot aanbod aan backcovers en flipcases waarbij het bedrijf zich meer heeft gericht op design en functionaliteit dan bescherming. De covers komen in verschillende kleuren en uitvoeringen. Ook komt het bedrijf met een dunne lederen backcover die zorgt voor een strak uiterlijk. Naast Samsung zelf is er nog veel meer aanbod aan hoesjes. Deze bieden veel bescherming voor je telefoon. Er zijn speciale flipcases waar ook pasjes in kunnen worden gestopt. Daarnaast zijn er simpele hoesjes en allerlei kleuren en materialen van andere aanbieders dan Samsung. De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge zijn vanaf 11 maart 2016 beschikbaar. De officiële hoesjes van Samsung worden verwacht in de week van 31 maart. Hoesjes van andere aanbieders zullen naar verwachting eerder beschikbaar zijn.