Samsung Galaxy S7(Edge) specificaties

Eindelijk is het dan zover, Samsung heeft haar nieuwste smartphones gepresenteerd tijdens het World Mobile Congress in Barcelona. Er werd lang op gewacht, maar eindelijk zijn de Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 Edge daadwerkelijk gepresenteerd. Het was zeker het wachten waard, want Samsung heeft weer twee prachtige toestellen weten te realiseren. Waar de nieuwste toestellen qua design nog op hun voorgangers lijken, zijn de specificaties een stuk verbeterd. Niets voor niets worden de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge omschreven als het vlaggenschip van 2016.

De nieuwste toestellen van Samsung zijn flink onder handen genomen en hier zal Samsung zeker geen spijt van krijgen. Zo is er eindelijk weer de mogelijkheid, om het geheugen uit te breiden. Beide toestellen hebben namelijk de ruimte, om een MicroSD-kaart te plaatsen. Hier zullen vele gebruikers enorm blij mee zijn. Beide toestellen kunnen draadloos worden opgeladen en de camera is flink verbeterd. Dit alles werd gepresenteerd op de vooravond van het jaarlijkse congres in Barcelona. Samsung liet de presentatie deels in virtual reality plaatsvinden. Zodoende kregen alle bezoekers een eigen Gear VR-bril om zo niets te hoeven missen.

Op 21 februari is de Samsung Galaxy S7 door Samsung gepresenteerd in Barcelona. Het toestel is het nieuwe vlaggenschip voor 2016 en volgt de Samsung Galaxy S6 op. Het toestel is iets veranderd qua uiterlijk en heeft verbeterde specificaties. Het toestel zal verschijnen in twee varianten: De ‘normale’ Samsung Galaxy S7 en de gebogen Samsung Galaxy S7 Edge.

Design en scherm De nieuwe Samsung Galaxy S7 is voorzien van een dunne behuizing van metaal en glas. Het normale toestel heeft afmetingen van 142,4 x 69,6 7,9 millimeter en beschikt over een 5,1-inch AMOLED display. De S7 Edge heeft afmetingen van 150,9 x 72,6 x7,7 millimeter en beschikt over een 5,5-inch beeldscherm. De S7 Edge is een slag groter maar ligt goed in de hand dankzij de dunne schermranden.

Hardware en camera
De Galaxy S7 in Europa voorzien van een eigen Exynos 8990-chip. Deze chip is energiezuiniger en een stuk krachtiger dan de chip in het vorige toestel. Er is 4GB aan werkgeheugen aanwezig. Het toestel kan zowel draadloos als via een kabel worden opgeladen. De normale S7 is voorzien van een 3000 mAh accu en de S7 Edge van een 3600 mAh accu. De camera van het toestel heeft 12 megapixel in plaats van 16 megapixel zoals bij de S6 het geval was. Wel is de camera voorzien van een nieuwe lens met een diafragma van f/1.7 waardoor er betere foto’s worden geschoten bij weinig. Het toestel draait standaard op Android 6.0 Marshmallow met een eigen TouchWiz-skin.